Čím se řídit při výběru šatní skříně?

Šatní skříně bychom neměli vybírat pouze podle vzhledu, nýbrž hlavně z hlediska funkčnosti. Správně zvolená skříň vám dokáže ušetřit spoustu prostoru v interiéru, a zároveň se do ní vejde vše potřebné.

Praktičnost na prvním místě

V prvé řadě je třeba si rozmyslet, jaké věci do šatní skříně umístíte. Bude to pouze oblečení, nebo je třeba uskladnit i sezónní věci či obuv? Také byste měli mít přibližnou představu o rozmístění a množství polic. Dále se zamyslete, zda budete potřebovat šatní tyč. Dalšími praktickými pomocníky v šatních skříních jsou různé závěsné a drátěné programy, které efektivně využijí každé volné místo.

Styl otevírání dveří

Dáte přednost klasickým křídlovým dveřím či jste si oblíbili dveře posuvné? Pokud se nemusíte z hlediska prostorových možností nijak omezovat, bude volba záviset pouze na vašem vkusu. V opačném případě je nutné pečlivě si propočítat, zda nebude otevírání dveří ničemu překážet. Ideální volbou do malých prostor jsou šatní skříně s posuvnými dveřmi, které jsou většinou vybaveny zrcadlem. Nejlepší umístění tohoto typu skříní je na chodbě, v šatně nebo v ložnici.

Dá se na pořízení šatní skříně ušetřit?

Samozřejmě, že dá. A nemusí to být vždy na úkor její kvality. V kategorii „Levné šatní skříně“ naleznete oba typy výše zmiňovaných skříní. Jejich korpus tvoří silná dřevotřísková deska, která je zárukou stability. Hrany skříně jsou ošetřeny vůči mechanickým oděrům, jako jsou poškrábání či ťuknutí. Dveře drží na pevných pantech či jezdí ve spolehlivě vodícím systému kolejnic. Pokud si chcete pořídit šatní skříň skutečně za hubičku, porozhlédněte se po skříních textilních. Jejich základ tvoří tyčová konstrukce, kterou zakrývá textilní prodyšná látka se zapínáním na zip. Při volbě této skříně je ovšem nutné počítat s krátkou životností.

Komentáře

Komentáře