8 tipů pro funkční interiér

Při zařizování svého bydlení myslete na to, aby váš dům nebo byt nebyl jen designový a krásný vzhledově, ale také funkční. Využijte potenciál svého bydlení k vytvoření komfortní zóny, kam se budete rádi vracet a kde si odpočinete od každodenních starostí.

1) Úložné prostory

Každý, kdo má byt nebo dům určitě vlastní množství oblečení, vybavení a dalších věcí, které v domácnosti nemá kde uskladnit. Proto už při pořizování bydlení plánujte dostatečné množství úložných prostorů. Může se jednat o vestavěné skříně, úložné krabice, případně boxy.

2) Chytrá volba podlah

Aby bylo vaše bydlení opravdu funkční, tak si dejte zejména pozor na výběr správných podlahových krytin. Vybírejte takové podlahy, které mají delší životnost a nepotřebují speciální péči. Téměř do všech místností se skvěle hodí vinylové podlahy, případně oblíbené pvc podlahy.

3) Minimalismus vede

Snažte se nepřeplnit své bydlení zbytečnostmi, od různých dekorací až po suvenýry z cest. Snažte se mít kolem sebe dostatek prostoru, aby jste se příliš nezatěžovali věcmi, které stejně nepotřebujete. V minimalistickém bydlení bude i úklid jednodušší.

4) Udržujte čistotu

Pokud chcete, aby bylo vaše bydlení funkční, rozhodně v něm udržujte čistotu. Výhodou chytrého vybavení jako jsou například vinylové podlahy je také to, že je stačí zamést, případně setřít hadrem a umýt čistou vodou.

5) Nebojte se technických novinek

Vaše bydlení nemusí být staromódní, nebojte se investovat do moderních vymožeností. Pořiďte si kvalitní a propracovaný alarm proti zlodějům, světla mohou být na dálkové ovládání a zatahování nebo roztahování žaluzií stejně tak.

6) Ušetřete za energie

Chytrým zařízením interiéru ušetříte za energie. Vyberte si podlahy, které jsou na dotek příjemné a dokonce i hřejí. Mezi takové patří vinylové krytiny a pvc podlahy. Můžete také topit dřevem nebo briketami a ušetřit za plyn nebo elektřinu.

7) Pohodlí a útulnost v jednom

Domov by měl být místem, kde se budete cítit pohodlně a zároveň dokážete vytvořit útulné prostředí. K tomu vám skvěle poslouží různé deky, přehozy, polštáře a také svíčky, které navodí příjemnou a intimní atmosféru.

8) Inspirujte se

Nebojte se inspirovat v časopisech, na internetu nebo u známých celebrit. Můžete si nechat postavit podobný krb, stejný dekor na podlahové krytině, případně využít chytře veškeré, i ty malé, prostory ve svém bytě nebo domě.

Komentáře

Komentáře