Zahradní bazén už není jen výmyslem pro bohaté

Když měla dříve nějaká rodina zahradní bazén, tak to bylo něco. Mohli si jej dovolit jen ti úspěšní. Dnes jsou bazény dostupné každému. A ne, nemluvíme o těch kulatých nafukovacích. Máme na mysli opravdové zapuštěné bazény, které se budují na dlouhé desítky let.

Poctivě vyrobený zahradní bazén do země vám vydrží cca 40 let. Po celou tu dobu odolává mrazu i přímému slunečnímu záření, drží si svůj tvar i barvu.

Plastové bazény ze speciálního kopolymeru

Plastové bazény se obyčejně vyrábí ze speciálního kopolymeru PP. Má tloušťku 5 mm a je už léty prověřený. Bazény se z něj vytváří již nějakou chvilku, jelikož je odolný a vykazuje velmi dobrou trvanlivost. Kromě toho se také dobře svařuje. Konstrukce bazénu se totiž vyrábí z několika desek, jež se spojují metodou horkovzdušného svařování. Obvykle se rovněž tepelně izolují klasickým polystyrenem o tloušťce 30-50 mm.

Bazén se na místo přiveze již hotový

Plastové bazény se zhotoví dle požadavků zákazníka, a pokud to rozměry dovolují, vozí se na místo již hotové. Například společnost BAZÉNY-VÝROBA vozí vcelku bazény do rozměru 4 × 9 × 1,5 m. Zvlášť dopravuje základovou desku o síle 15 cm, která je vždy o 20 cm větší z každé strany bazénu.

Další doplňky se pak řídí dle přání zákazníků. Někdy se montují schůdky, jindy třeba světla. Skimmer i trysky jsou vždy součástí stěn.

Má smysl budovat bazén ještě nyní před zimou?

Rozhodně má, protože:

  1. Příští jaro už budete mít vše nachystané a hned od prvních teplých dnů se vykoupete.
  2. Ze strany zákazníků je nyní menší zájem, dodavatelé se proto snaží nabízet na bazény akce a také na vás budou mít více času.
  3. Na jaře nebudete zasahovat do vyrostlého trávníku, neuděláte si nepořádek na zahradě.

Na nic tedy nečekejte a bazén si nechte postavit ještě nyní – třeba oválný bazén o rozměrech 4 × 3 × 1,3 metry bude váš za 34 000 korun bez DPH. Vodu do něj napustíte na jaře, abyste se nyní nemuseli trápit se zazimováním.

Komentáře

Komentáře