Dveře jako brána k bydlení

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak jsou dveře v místnostech důležité? Při jejich výběru by vás neměl zajímat pouze jejich vzhled, ale především funkčnost. Ať už zvolíte tuto součást pokoje jako dominantu, nebo jen jako přechod mezi jednou a druhou místností, měly by vás zajímat její vlastnosti. Je velký rozdíl, zda vybíráte dveře do kuchyně či do obývacího pokoje. Na co si tedy dát pozor?

zdroj: bydlenistavba.cz

Dveře podle části bytu

Hned u vstupních dveří je nejdůležitější otázkou jejich bezpečnost. Určitě by měly být z pevného materiálu, se zesílený rámem a robustní výplní, nejlépe z protipožárních desek. Pro ještě lepší pocit je možné dveře opatřit bezpečnostním kováním a hlavně bytelným zámkem.

zdroj: dveresapeli.cz

Do kuchyní a koupelen je nutné dávat pozor na odolnost dveří proti vlhkosti. U ložnic a obývacích pokojů by nás měla zajímat jejich zvukové izolace. V tomto ohledu jsou lepší dveře otočné, jelikož těsní lépe než posuvné. Na druhou stranu pokud máme problémy s místem, posuvné dveře se vyplatí více.

zdroj: media.dumazahrada.cz

Materiál

Papírová voština je sice nejlevnějším z materiálů, avšak má velmi nízkou izolaci, odolnost vůči vlhkosti a především malou životnost. Pokud chceme mít dveře kvalitnější a celkově odolnější i proti mechanickému poškození, přímo se nabízí dřevotříska. Tento materiál patří k vůbec nejpoužívanějším a cenová hladina ani není o tolik vyšší.

Jako úplnou novinkou v materiálech je tvrzené sklo. Díky těmto dveřím proniká do místnosti mnohem více světla a vytváří v prostoru větší pocit vzdušnosti.

zdroj: odverich.cz

Vzhled dveří

Neposledním, co je důležité vzít na vědomí při výběru dveří, je jejich vzhled. Ten závisí na tom, v jakém stylu máte byt zařízen, a jakou úlohu budou dveře v prostoru zaujímat. Na trhu je dnes tolik možných ornamentů a druhů kování, že určitě uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Zajímavé jsou dveře například s různým zasklením nebo výraznými rámy, které místnost skvěle ozvláštní.

Komentáře

Komentáře