Jak si zpříjemnit horké letní dny na zahradě?

V posledních letech u nás od května do září panovalo nezvyklé vedro. Dá se očekávat, že ani letos tomu nebude jinak. Vydržet teploty přes 30 stupňů Celsia není nic snadného. Nejlepší je, pokud máte vlastní zahradu. V ní si stačí vytvořit alespoň nějaké zákoutí, kde budete mít možnost zůstat ve stínu a uniknout tak dráždivým slunečním paprskům.

Slunečník

Nejjednodušší řešení představuje zahradní slunečník. Jeho výhoda spočívá v možnosti jeho snadného přemisťování dle potřeb. Dá se během chvilky postavit a zase rozložit. Zpravidla však neposkytuje takový komfort a je pod ním značně omezená možnost posezení. V dnešní době se slunečník vyrábí z různých voděodolných materiálů, které odpuzují prach a nečistoty. Zároveň jsou odolné vůči UV záření.

Zahradní nábytek

Pro své pohodlí je dobré zvolit kvalitní zahradní nábytek. Zapomeňte na plastové židličky a stolky. Nic nevydrží, navíc jsou dosti nepohodlné. Raději investujte do klasického dřevěného nábytku, případně třeba ratanových křesel, která jsou velmi komfortní a zároveň oceníte jejich lehkost, takže se s nimi při přesunu z jednoho místa na druhé nijak nezapotíte.

Posezení pod altánem

Jednou z možností, jak se ochránit před dotěrným letním žárem ze sluníčka, je postavit si přímo na zahradě altánek. V klasické podobě se může jednat o menší dřevěnou stavbu, kam se vejde nějaké posezení se stolkem pro občerstvení. Zahradní altány není složité si postavit svépomocí, stejně tak je ale možné si pořídit hotové stavby, jež vám prodejce doveze a instaluje během pár desítek minut.

Pergola

Alternativou k altánu je pergola. Jde o stavbu, která často přímo navazuje na rodinný dům, je spojena s některou z jeho zdí. Stejně tak ale může být vystavěná samostatně, záleží na konkrétních podmínkách a možnostech vaší zahrady. Pergolu lze osázet různými rostlinami, díky nimž získáte přirozené stínění, což oceníte právě během parných letních dnů.

Jednoduché řešení v jednom obchodě

Všechny možnosti pro příjemné venkovní posezení v horkých letních dnech najdete v internetovém obchodě www.drstudio.cz. Od nákupu můžete očekávat krátkou dodací lhůtu a vysokou kvalitu za přijatelné ceny.

Komentáře

Komentáře