3 rady pro výběr dětské postele

Správná dětská postel tvoří klíčovou součást každého pokoje. Slouží pro kvalitní spánek dítěte a kromě praktických vlastností by měla i krásně vypadat. Oblíbené jsou například hravé autopostele, díky kterým je usínání pro malé chlapce jednodušší. V článku najdete 3 praktické rady pro usnadnění výběru nejvhodnější varianty postele.

Pohodlí a kvalita

Většinou se dětské postele kupují na více let. Jejich úkolem je zajistit pohodlný a hlavně zdravý spánek. To se odvíjí především od matrace a roštu. Dobré je vybírat také podle zpracování a materiálu. Vhodnou volbou jsou například dřevěné postele, které jsou pevné, odolné a zároveň příjemné. Promyslete si, jestli zvolíte výraznější vzhled autopostele, nebo sáhnete raději po klasické a univerzálněji vypadající variantě. Nabídka je poměrně pestrá a díky možnostem výběru přes internet nejste téměř ničím limitováni.

Bezpečné prostředí v dětském pokoji

Při výběru dětské postele je dobré pamatovat také na bezpečí dětí. Snažte se volit takový nábytek, který nemá ostré rohy a podobné zákeřné nástrahy. Při výběru speciálně v dětských kategoriích je většina nabízeného sortimentu vhodná právě i z bezpečnostního hlediska, ale vždy se vyplatí správnou volbu raději několikrát důkladně prověřit. Hlavně u malé dětské postýlky buďte maximálně kritičtí a spokojte se pouze s tím nejlepším, co najdete v nabídce.

Praktický úložný prostor

Pokud máte dětí více, možná oceníte praktické dětské palandy. I v tomto případě je možné pod spodní postel umístit ještě navíc úložný prostor. Buď může jít o šuplíky, které jsou přímo součástí postele, nebo dané místo využijete pro umístění nejrůznějších skladovacích boxů pro hračky, oblečení a další nezbytnosti. Díky tomu ušetříte trochu prostoru v dětském pokoji a pomůžete si v rámci udržování pořádku a uspořádanosti věcí.

Komentáře

Komentáře