Jak vdechnout zahradě nový život? Tipy na DIY projekty s dřevěnými hranoly

Hledáte originální způsob, jak oživit zahradu a užít si trochu tvořivé zábavy? KVH hranoly nabízejí nekonečné možnosti využití a jejich zpracování zvládne i začátečník.

1.    Zahradní nábytek z KVH hranolů

Toužíte po originálním zahradním nábytku, který by dokonale ladil s vaším stylem? S dřevěnými hranoly si můžete snadno vyrobit lavičky, židle nebo dokonce i stůl přesně podle svých představ. Stačí si nachystat potřebný materiál, nářadí a pustit se do práce. Výsledkem bude jedinečný kus nábytku, který bude nejen krásný, ale i funkční a odolný vůči povětrnostním vlivům.

2.    Vyvýšené záhony jako chytré využití dřevěných hranolů

Vyvýšené záhony usnadňují práci při pěstování plodin, a navíc působí velmi dekorativně. Sestavte si záhony různých tvarů a velikostí a uspořádejte je tak, aby vznikl zajímavý vzor. Kromě zeleniny a bylinek můžete do záhonů vysadit také okrasné rostliny, a vytvořit tak barevnou mozaiku. Možnosti využití dřevěných hranolů jsou zkrátka nekonečné.

3.    Ploty a zástěny z hranolů

Pokud hledáte způsob, jak oddělit různé části zahrady nebo vytvořit intimní zákoutí, dřevěné hranoly jsou ideálním řešením. Postavte si z nich plotové dílce, treláže nebo zástěny, a vymezte tak jednotlivé zóny podle svých potřeb.

Hranoly můžete ponechat v přírodním odstínu nebo je natřít barvou ladící k okolí. Kromě praktické funkce budou ploty a zástěny z KVH hranolů také dekorativním prvkem.

Práce se dřevem vás bude bavit

Nechte se inspirovat našimi nápady a pusťte se do kreativních DIY projektů s KVH hranoly. Uvidíte, že práce se dřevem je zábava a výsledky předčí vaše očekávání. Zahradu tak vlastnoručně přeměníte v originální a útulné místo, kde budete rádi trávit volné chvíle s rodinou a přáteli. Dětem můžete postavit hřiště, dospělým posezení. S dřevěnými hranoly máte zkrátka neomezené možnosti, stačí jen trocha fantazie a chuť tvořit.

Komentáře

Komentáře