Jak vybrat sedací soupravu? Kromě vzhledu se zajímejte i o kvalitu

Sháníte sedačku do obývacího pokoje? Nejprve si ujasněte, co od nové sedací soupravy očekáváte a jaká je vaše představa ohledně jejího vzhledu, designu a také ceny.

Sedací souprava na míru

Sedací souprava je nejvýraznějším prvkem místnosti a také jedním z mála kusů nábytku, který budete využívat denně. Měla by proto stylem i velikostí dokonale zapadat do obývacího pokoje. Zároveň ale musí být kvalitní a funkční.

Zjistěte, jak velkou sedací soupravu dokáže váš obývák pojmout. Následně vyberte ten správný typ. Asi nejčastěji se setkáte s rohovou pohovkou ve tvaru písmene L. Často se umisťuje do rohu místnosti, ale není to pravidlem. Může totiž vypadat dobře i ve volném prostoru. Pohovky do L bývají často rozkládací a mohou nabízet i úložný prostor.

Pohovka může mít různé tvary. I klasika se stále těší oblibě

Chcete ještě větší sedačku? Pak si vyberte tu, která tvarově kopíruje písmeno U. Nabízí dostatek prostoru k pohodlnému sezení (či ležení) a s ostatními členy domácnosti na sebe dobře uvidíte, což je ideální i při rodinných či přátelských setkáních.

Oblíbené jsou i klasické sedací soupravy. Hodí se především do menších prostor. K pohovce můžete také přikoupit křesla, anebo dvě nebo tři stejné pohovky přikoupit (případně s různým počtem míst). Výhodou je v tomto případě především variabilita uspořádání nábytku.

Velikost a tvar už jste si ujasnili? Dostáváme se k materiálu a barvě

Co se týče potahového materiálu, měl by být nejen kvalitní a trvanlivý, ale také příjemný na dotek. Oblíbené je momentálně mikrovlákno. Mezi jeho výhody patří snadná údržba a atraktivní vzhled. V některých případech lze potah sejmout a vyprat. Můžete se setkat i s bavlněným potahem – jeho nevýhodou je však barevná nestálost. Především dříve byl častým materiálem mikroplyš, který na trhu naleznete i dnes.

Specifickým materiálem je kůže, případně eko kůže neboli koženka. Výhodou těchto potahů je jejich omyvatelnost a v případě klasické kůže i trvanlivost. Oproti tomu koženka může rychle popraskat a olupovat se.

Sedačky a sedací soupravy v Praze

Promyslete si tedy nejprve rozměry a typ sedací soupravy a poté se zaměřte na materiál, design a barvu. Například v prodejně výrobce sedaček na míru – MILENIUM – Praha Kobylisy vyberete sedačku poměrně snadno.

Komentáře

Komentáře