Koupelnová dvířka, která neruší

Pokud provádíte rekonstrukci koupelny, chcete ji mít provedenou do nejmenšího detailu. K tomu vám pomohou neviditelná revizní dvířka.

Viditelná revizní dvířka, která zabírají část zadní stěny toalety nebo koupelny, většinou nevypadají moc hezky a skoro vždy jsou rušivým elementem. Uzávěry, měřiče, vzduchotechniku a další revizní prostory však můžete schovat za neviditelná revizní dvířka, která v koupelně nebudou narušovat celkový dojem. Můžete je totiž ukrýt i pod obklad.

Revizní dvířka pod obklad

Využít můžete unikátní systém od společnosti ZAVRZ. Revizní dvířka jsou k dostání v několika typech. K nejvyhledávanějším patří neviditelná revizní dvířka pod obklad KLIK, která se dají koupit ve standardních formátech nebo vyrobit na míru. Mohou být vysoká až 150 cm. Křídlo je zhotoveno ze zeleného sádrokartonu a pant z kvalitní pozinkované oceli. Navíc mají důmyslně propracovaný systém otevírání a snadno je namontujete do zdiva i sádrokartonu. Spáru mezi obklady a stěnou vyplňuje plastová lišta, kterou si můžete vybrat z různých šířek a 11 barevných odstínů v barvě spárovací hmoty.

Protipožární a voděodolná varianta

Revizní dvířka se vyrábí i v protipožární variantě. Tento typ umožňuje jejich použití v bytových domech a objektech, pro které platí požadavky na oddělení požárních úseků. Dalším speciálním typem jsou voděodolná revizní dvířka, která jsou vhodná zejména pro umístění do prostoru za sprchou nebo vanou. Vyrábí se z desky s nulovou vodní nasákavostí. Voděodolná revizní dvířka se překrývají a obkládají keramickým obkladem.

Revizní dvířka do omítky

Během nákupu přemýšlejte nad nejvhodnější variantou. Důležité je, zda budou dvířka instalována na stěnu s omítkou nebo s obklady. Revizní dvířka do omítky se umisťují právě tam, kde nejsou plánované obklady. Namontujete je do stěny ze sádrokartonu i klasického zdiva. Aby dokonale splynula s okolím, překryjete je štukem a omítkou.

Způsob otevírání dvířek?

Moderní a praktické řešení otevírání KLIK je založeno na speciálním systému dvojitého pantu, který se po zmáčknutí vysune, pak otevře dvířka a zpřístupní technický prostor. Manipulace s dvířky je bezpečná a pohodlná, k otevření nepotřebujete klíč ani přísavku. Pokud jsou dvířka výrazně větších nebo atypických rozměrů, používá se systém otevírání s přísavkou. Obklad pak musí být v tomto případě neporézní a hladký, aby bylo možné přísavku na otevírání dvířek dobře použít.

Při rekonstrukci koupelny nebo bytového jádra dosáhnete díky použití moderních revizních dvířek nejen estetického a elegantního, ale také praktického výsledku.

Komentáře

Komentáře