Perské koberce jsou ozdobou místnosti

Chcete být, co se týče zařizování interiéru, trochu originální? Nespoléháte na nábytek z obchodního domu IKEA, který má každý druhý, ani na to, co velí trendy? Jste osobití a potrpíte si na nadčasové doplňky, které jen tak z módy nevyjdou? Právě pro vás jsou určené perské koberce.

Perské koberce nezestárnou. Pokud koupíte kvalitní ruční práci, můžete si být jisti, že se stane klidně i rodinným dědictvím. Koberec přežívá generace a jako u jiných uměleckých děl jeho hodnota postupně stoupá. Jde tedy rovněž o zajímavou investici.

Kvalitní ruční práce je opravdový klenot

Pravé perské koberce se vždy vyráběly ručně a ani dnes, kdy už světu vládnou moderní technologie, tomu není jinak. Lidé, kteří je vážou, by se dali považovat za umělce. Každý koberec je totiž svým způsobem uměleckým dílem. Všechny jsou zcela originální, nenašli byste dva stejné.

Kolik takové umění stojí? Ceny jsou různé. Hodnota těch levnějších se pohybuje v desetitisících, u těch dražších i ve stovkách tisíc. Jaký je mezi nimi rozdíl? Poptejte se přímo v obchodě na konkrétní koberce, které vás zaujaly, a oni vám ho vysvětlí.

I po letech vypadá jako nový

K výrobě perských koberců se používají výhradně přírodní materiály, zejména hedvábí, vlna či bavlna. Barvy jim dodávají přírodní barviva. Díky tomu všemu si i po letech zachovávají svůj původní vzhled, i po generacích vypadají jako nové.

Zajímavost: Perské koberce nejsou z Persie. Pod tímto názvem se skrývají ručně vyráběné koberce nomádské, turkmenské, íránské, pákistánské či turecké.

Vybrat perský koberec je rovněž umění

Vybrat takový perský koberec, jenž se bude hodit k vám domů, nemusí být úplně jednoduché. Kromě toho jistě chcete kvalitu, kterou dokazuje mimo jiné certifikát původu. Jestli si ohledně výběru nejste jistí, nebojte se zajít do prodejny obecně, případně zavolat a poptat se na detaily. Zkusit to můžete například v e-shopu Buchara: https://e-shop.buchara.cz/perske_koberce.

Komentáře

Komentáře