Proč s plastovými okny neuděláte chybu?

Pokud zrovna nebydlíte v objektu, který je střežený přísným okem památkového úřadu, nemusíte se nijak dlouho rozmýšlet, jaký typ oken zvolit. Plastová okna patří jednoznačně k nejpoužívanějším vůbec. A není to zdaleka jen proto, že jsou nejlevnější.

zdroj: plast-okna.cz

Tepelně-izolační vlastnosti

V současně době víme, že plastová, dřevěná i hliníková okna mají takřka shodné izolační vlastnosti. Plastová okna disponují běžně třemi až šesti komorovými okenními profily, které jsou zodpovědné za optimální izolaci. Čím více komor okna mají, tím jsou nižší tepelné ztráty. Mimo jiné záleží i na stavební hloubce profilů, volbě zasklení a montáži.

Údržba

Plastová okna a dveře jsou v porovnání třeba s těmi dřevěnými takřka bezúdržbová. Jednou, dvakrát ročně je řádně umyjete, a máte vystaráno. Ovšem nejen sklo, ale i rámy je třeba pravidelně čistit vhodnými prostředky, nikoliv abrazivními. Kování promažete olejem, ideálně silikonovým. Občas mrknete na odtokové kanálky a v případě potřeby odstraníte usazeniny. Předejdete tak nežádoucímu zadržování vody.

zdroj: plast-okna.cz

Dlouhá životnost, značná odolnost

Zeptáte-li se, jaká okna jsou jednoznačně nejodolnější, a tak i vhodná do extrémně zatěžovaných prostor, zjistíte, že hliníková okna. Právě proto se používají do veřejných objektů. Chcete-li ale okna používat naprosto běžným způsobem klidně dvacet let, není důvod, proč nezvolit levná plastová okna. Snadno odolají korozi, povětrnostním vlivům i chemickým čističům.

Variabilní design

Základní barevnou variantou plastových oken je bílá. Není ovšem problém vybírat mezi jinými odstíny, a dokonce disponovat okny a dveřmi, které mají jednu stranu odlišnou od druhé, což je například v případě dřevěných oken problematické.

Kompletní servis plastových oken a dveří s kvalitními německými profily zajišťuje Bartoš CZ. V oboru se pohybuje 20 let. Za jeho poctivou práci a příznivé ceny získal mnoho kladných referencí. Zaměřování, dopravu, bourání, likvidaci starých a montáž nových plastových, dřevěných i hliníkových oken a dveří realizuje v Rychnově nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí, Žamberku, Vamberku a okolí.

Komentáře

Komentáře