Stolní lampy a další tipy, jak prosvětlit domácnost

Tmavé prostory nejsou pro člověka dobré. Působí ponuře, nosí špatnou náladu. Čím více světla si do svého domova pustíte, tím pozitivněji se v něm budete cítit. Teď v zimě je obzvlášť důležité dohnat nedostatek denního světla umělým osvícením. Nepořídíte si domů nějaké nové svítidlo?

Že je světlo důležité, věděli lidé už odnepaměti. Kdysi dávno se do středu místnosti na stůl dávaly svíčky. Obrovské lustry se věšely do tanečních sálů i chrámů, nezřídka se stávaly středobodem celé místnosti. Ostatně, unikátní závěsná svítidla jsou v módě dodnes. A dokážou úplně proměnit celkový dojem z vašeho domova.

Závěsná svítidla aneb jeden designový kousek často stačí

Chtěli byste vašemu obývacímu pokoji dodat šmrnc? Trochu ozvláštnit ložnici? Vylepšit kuchyni? Na místnosti tentokrát nezáleží, závěsná svítidla najdou užití úplně všude. Do obývacího pokoje se rozhodně hodí nějaký extravagantnější kousek, neváhejte si připlatit. V kuchyni si ohlídejte délku, svítidlo by mělo viset minimálně 60 cm nad deskou jídelního stolu, nejlépe i výše.

Tip: Pro jaký materiál se rozhodnete? Někomu se líbí klasická barevná skleněná svítidla, dalším plastové vystřihovánky či textilní stínidla.

Lampy a lampičky pro příjemnou atmosféru

Stolní lampy se rozhodně nehodí pouze na pracovní stůl. Užijete je minimálně v ložnici, možná i v obývacím pokoji. Obzvlášť když vyberete nějaký designový kousek, udělá parádu i na komodě. Do obývacího pokoje je také vhodné pořídit stojací lampu. Rozmyslete se ovšem, jaké osvětlení bude dominantní. Výrazný lustr a originální lampa k tomu už jsou možná trochu moc.

Bodovky, nástěnná světla a další výběr

Do kuchyně na osvětlení pracovního prostoru jsou skvělé bodovky. Do chodby zase nástěnná světla. Je toho opravdu hodně. Rozhodně ale doma nebuďte potmě. Více světla znamená více dobré nálady a díky LED žárovkám vás takové svícení ani nemusí přijít draho. Podívejte se na svítidla Praha do e-shopu Rendl.cz.

Komentáře

Komentáře