Víte, jak fungují online aukce nemovitostí?

Pokud nevíte, jak prodat byt či dům, nabízí se vám hned několik možností. První cestou je pustit se do prodeje na vlastní pěst, což však zabere spoustu času a úsilí. Právě z daného důvodu se spousta lidí obrací na realitní kanceláře, které poskytují kompletní servis, tedy navrhnou optimální tržní cenu, najdou vhodného kupce, zajistí podepsání smluv a podobně. Velice zajímavým řešením však je ještě jedna alternativa, a tou jsou online aukce nemovitostí.

Vzhledem k současné koronavirové situaci se digitalizace značně urychlila. Před několika měsíci byly online aukce nemovitostí nemyslitelné, nicméně pandemie zajistila, aby se i takové služby, jako jsou aukce, přesunuly do online prostředí. Vše je teď tedy mnohem jednodušší, než tomu bylo dříve, a aukce se může zúčastnit téměř každý. Jak to všechno funguje?

zdroj: Realityno.cz

Výhody online aukce nemovitosti

Prodat nemovitost touto cestou má celou řadu předností. Všechno vyřídíte z pohodlí svého domova. Ovládání na Realityno.cz je naprosto jednoduché, podmínky jsou přesně stanované a pravidla jsou transparentní. Systém příklepů pochopí i naprostí začátečníci.

Celý proces je průhledný a legální. Ochrana osobních údajů zájemců je samozřejmostí. Pokud se rozhodnete pro aukci, zájemci jsou na prohlídkách informováni o tom, že existuje více vážných zájemců, a proto se prodejní cena může navýšit. V okamžiku, kdy proběhnou všechny prohlídky, je stanoveno datum aukce.

Jak dlouho aukce trvá?

Doba aukce bývá zpravidla hodinu, poté je aukce ukončena a vážný zájemce, jenž navrhl nejvyšší cenu, obdrží e-mail s podrobnými informacemi. Realitní makléř kupujícího kontaktuje a už s ním dohodne všechno potřebné.

Stejně tak se nemusíte trápit tím, jak podepíšete rezervační smlouvu, když jste zrovna v karanténě. I to je možné zajistit přes SMS. Další možností je biometrický podpis na tabletech nebo klasickou papírovou formou.

Tak neváhejte a ulehčete si život s odborníky. V aukci na webu Realityno.cz navíc můžete dosáhnout nejvyšší možné ceny, dokonce i vyšší, než za kterou byste nemovitost prodali normálně, a bude vás to stát méně úsilí.

Komentáře

Komentáře