Poradíme, jak se dostat k lukrativním nabídkám na pronájem bytu

Sehnat nové bydlení není nic jednoduchého v případě pronájmu ani v situaci, kdy chcete byt rovnou koupit. Dobré inzeráty mizí jak pára nad hrncem a dostat se k nim ve správný čas si žádá skutečně vyladěný postup. V rámci kvalitní přípravy se vám bude hodit následující článek, kde najdete několik rad a doporučení pro pomoc s hledáním těch správných nabídek. Díky tomu značně zvýšíte svou šanci, že se vám podaří objevit ten nejlepší byt.

Sledujte realitní portály

Základním předpokladem pro objevení nejlepších nabídek na pronájem bytu je pravidelné sledování realitních portálů. V dnešní době se právě na těchto místech objevují nabídky snad každý den. Makléři totiž moc dobře ví, kolik lidí zrovna zde hledá své nové bydlení. První rada tak jasně spočívá v pravidelném procházení inzerátů ideálně na několika stránkách najednou.

Nastavte si upozornění v podobě hlídacího psa

Jenže během pracovního dne máme spoustu jiných povinností a snad nikdo si nemůže dovolit sedět nonstop u realitního portálu a aktualizovat nové nabídky. Z toho důvodu existuje funkce hlídacího psa. S její pomocí si nastavíte možnost zasílání upozornění pokaždé, když se objeví nabídka na pronájem bytu v Praze, který by vás mohl zajímat.

Reagujte včas a prohlídku domlouvejte na první možný termín

Všechny uvedené rady platí pro pronájem i prodej bytu v Praze. Zkrátka reagujte co nejvíce rychle a snažte se vždy volit telefonický kontakt. E-mail či zpráva přes portál totiž může někde zapadnout a snadno vás předběhne někdo, kdo zavolal. K tomu se také zkuste přizpůsobit a osobní prohlídku si domluvit na nejbližší možný termín. Budete tak mít nejlepší pozici k tomu promyslet si, jestli se vám vybraná nemovitost líbí. V dnešním napnutém trhu, kdy poptávka převyšuje nabídku, se však nevyplácí příliš dlouho otálet.

Komentáře

Komentáře