5 důvodů, proč jsou pelety oblíbeným palivem

Drobounké pelety jsou koncentrátem sluneční energie a uhlíku, který si strom během růstu uložil do svého kmene. Tyto malé válečky dokáží bez potíží vyhřát nejen váš domov, ale také průmyslové haly nebo rekreační areály. Přečtěte si o hlavních výhodách dřevěných peletek.

1. Ekologické pelety na topení

Surovina pro výrobu kvalitních dřevěných pelet pochází z dřeva bez kůry. Rozhodně neobsahuje žádné příměsi v podobě lepidel, laků a nátěrů. Tím je zaručeno, že spalování pelet je pro přírodu neškodný proces a obejde se bez vzniku emisí. Pro jejich produkci není pokácený žádný strom navíc, využívá se pouze odpadní materiál z pilařských závodů.

2. Peletky mají vysokou výhřevnost

Při procesu zvaném peletizace se piliny a hobliny sušením zbaví vody, silně stlačí a zahřejí. To má za výsledek silnou výhřevnost díky nahuštění hmoty do malé dřevěné pelety. Minimum vlhkosti zaručí, že se při spalování pelet zužitkuje veškerá energie na vytápění. Efektivnost kotle poznáte také podle malého objemu popela, který zůstává v popelníku. V případě automatů je zbytek po vyhoření zanedbatelný.

Zdroj: Freepik

3. Pytlované dřevěné pelety jsou zárukou čistoty v domě

Chcete ve své kotelně jednoduše udržovat pořádek? Zakupte si pytlované pelety dřevěné. Pytle si nanosíte do kotelny přímo k vašemu topnému zařízení. Jednotlivá balení o váze 15 kg poté vysypete do zásobníku, aniž by se extrémně prášilo. Až po spálení dřevěných peletek o váze kolem jedné tuny vám kotel ohlásí, že potřebuje vysypat popelník. Takže se s uklízením nemusíte trápit příliš často

4. Dřevěné peletky mají stálou kvalitu

Vyhledávejte pytle označené charakteristickým logem ENplus A1. Přece chcete mít jistotu, že nakupujete ty nejlepší dřevní pelety pro automatické kotle v domácnostech. Certifikát se uděluje podle mezinárodní normy ISO 17225-2. Můžete si být jisti vysokou jakostí pelet, aniž by to zvýšilo jejich prodejní cenu. Spolehnout se můžete i na nízkou popelnatost při vysoké výhřevnosti.

5. Komfortní topení peletami

Považujete za samozřejmost pohodlí při zatápění pomocí plynu nebo elektřiny? Peletky vám nabízí podobný komfort. Vše ovládáte termostatem nebo pomocí aplikace v chytrém telefonu či tabletu. Jen dvě činnosti jsou navíc, a to doplňování zásobníku a vysypávání popelníku. Automatický kotel sám zažehne spirálu a začne spalování pelet. To se přeruší, jakmile teplota v místnosti dosáhne nastavení a opětovně se spustí při poklesu teploty. Přesně tak, jak jste zvyklí u vytápění plynem a elektřinou.

Potřebujete nakoupit pelety?

E-shop Optimtop.cz má v nabídce dřevěné pelety nejvyšší kvality od různých výrobců. A díky skladovým zásobám na doručení nemusíte dlouho čekat. Peletky jsou zabalené v pytlích o váze 15 kg, které jsou uložené na paletě. Doprava je po celé České republice zdarma.

Komentáře

Komentáře