Kam s věcmi? Schovejte je do skříněk a úložných boxů

Každá domácnost potřebuje místo, kam může schovat vše od hřebíčků, přes kosmetické přípravky, až po nezbytné dokumenty, návody a účtenky. Jak si vybrat vhodné skříňky a úložné boxy na všechny tyto věci? Poradíme vám, jak poznat ty nejlepší pro vaši potřebu.

Jak vybrat skříňku na míru

Nevíte si rady s výběrem skříňky a chcete si být jistí tím, že si zvolíte tu správnou? Než se podíváte na nabídku e-shopů a kamenných prodejen, zvažte, na co ji vlastně budete potřebovat. Budete zde skladovat dokumenty v šanonech, ukládat ložní prádlo nebo ji třeba využívat v koupelně k úschově kosmetických potřeb?

 

Podle účelu si promyslete, zda chcete skříňku závěsnou či na nožičkách. Závěsná se snáze obsluhuje, ale stojací vám může ušetřit místo na zdi a vyplnit prázdný kout.

Zdroj foto: Kostikova Natalia / Shutterstock.com

Jak si zorganizovat skříně

Pro lepší přehled o tom, co ve skříních skladujete, si pořiďte úložné boxy. Vyrábějí se ve všech tvarech, barvách i velikostech a usnadňují organizaci celé domácnosti. Klasikou jsou boxy plastové, které mají tu výhodu, že jsou průhledné a máte okamžitě jasno o tom, co se uvnitř nachází. Velmi dekorační ale jsou i boxy dřevěné, které můžete nechat na skříňce a využívat také jako dekoraci. Větší úložné boxy vám dokonce mohou posloužit místo konferenčního stolku.

Před organizací domácnosti si ukliďte

Přestože okamžité přemístění všech věcí do skříněk a úložných boxů se jeví jako skvělé řešení, vyhraďte si na reorganizaci domácnosti čas a vše nepotřebné okamžitě vyhoďte. Není nutné skladovat předměty, které již nepoužíváte a akorát vám zabírají prostor.

Úložné boxy vám ušetří spoustu starostí a s jejich pomocí získáte lepší přehled o tom, co vlastně vlastníte. Přehledně uspořádané skříňky vás nejen potěší při každém otevření, ale navíc vám ušetří čas, protože již nebudete každý předmět hledat, neboť bude mít své jasně dané místo.

Komentáře

Komentáře