Jak vyzdobit dětský pokojíček? Zkuste tisk plakátů jako jedinečnou dekoraci

Využijte síly barev a hrajte si s kontrasty. Třešničkou na dortu pak může být plakát z vlastní fotografie, díky kterému bude dětský pokojíček ještě útulnější.

Schovka. Království. Prostor, kde může být dítko samo sebou – odpočívat, hrát si, učit se. Pokojíček je důležitým místem, pomáhá totiž rozvíjet sebevědomí, koncentraci i tvořivost dítěte.

Vyhrajte si s barvami

Při dekorování zvažte zájmy a věk dítěte. Malé děti mají rády jasné a výrazné barvy, starší děti preferují klidnější a neutrální tóny.

  1. Rozdělte pokojíček na zóny. V prostoru pro hru volte živost a energii, v oddechovém koutku uklidňující barvy.
  2. Vytvořte kontrasty mezi stěnami a nábytkem. Výsledkem bude vyvážený a příjemný vzhled. Harmonicky působí kombinace teplých a chladných barev.
  3. Myslete dopředu. Pravděpodobně nebudete chtít malovat každé dva roky. Proto volte barvy, které s dítětem porostou.

Vyzrajte na nepořádek

Nepodceňujte ani úložné prostory, skvělým prvkem jsou koše. Věci, co nechcete vystavovat, do nich jednoduše a rychle schováte. Pokojíček tak zůstane stále uklizený.

Stále to není ono? Oživte stěny

Kde si naopak můžete vyhrát dosyta, jsou stěny. Skvěle se na ně hodí různé fotodekorace, obrázky či ilustrace. Na stěny můžete také umístit poličky plné plyšáků a hraček, a postupně je nahrazovat knížkami nebo designovými prvky.

Nejlepší dekorací je vlastní tištěný plakát

S klasickými obrazy v rámečku u dítěte nebo puberťáka nejspíše nepochodíte. Zato plakáty, to je jiná. Aby byla dekorace skutečně originální, využijte vlastní fotky a nechte si plakát vytisknout. Může se jednat o jednu fotku nebo koláž. Nezapomeňte dítko přizvat k výběru, máte tak jistotu, že plakát bude milovat. Tisk plakátů můžete bez obav svěřit 24PRINT.eu – do velkoformátové fotografie se zamilujete.

Komentáře

Komentáře