Co všechno obnáší pojištění nemovitosti a proč si ho sjednat?

Pokud jste vlastníky nemovitosti, jistě chcete, aby váš domov byl stále krásný, udržovaný a opravovaný. Jenže stát se může cokoliv a osud často rozdává velmi nepříjemné karty. Vlivem nehody může dojít k požáru, přijde velká voda nebo zloděj a následné opravy si žádají mnoho peněz. Jestli to nechcete platit ze své kapsy a mít všechno kryté, sjednejte si pojištění nemovitosti. V článku zjistíte, jaké události jsou kryté a co je možné přidat za bonusy k samotnému pojištění.

Nechte si uhradit škodu vzniklou na nemovitosti

Součástí pojištění nemovitosti je už podle názvu váš dům či byt. Může se jednat o místo, kde přímo bydlíte, ale například i nemovitost, kterou aktuálně pronajímáte. Každé pojištění je sjednáváno na míru a podle hodnoty nemovitosti se určuje i maximální pojistná částka, od které se následně odvíjí roční pojistné. Při pojištění rodinného domu bývá součástí i garáž, bazén nebo například solární panely. U domu i bytu je možnost pojistit i běžné vybavení v podobě kuchyňské linky a základních spotřebičů. Pojištění nemovitostise často týká také rozestavěného domu a bere v úvahu stavební materiál. Ideální variantou je tedy pojistit si nemovitost ještě během procesu stavby, ať máte všechno kryté hned od začátku.

Pojistné je vypláceno v případech, že vznikne škoda zaviněné přírodními živly, nehodou nebo vniknutím zloděje. Hrazená je tady například oprava rozbitého skla u oken či dveří, poškození zateplení fasády nebo škody vzniklé vandalismem. Nemovitost je pojištěna proti požáru, pádu stromu či povodním. Záleží i na konkrétní lokalitě, kde se vaše nemovitost odvíjí a vyšší rizikovost může ovlivnit maximální limit pojistného případně splatnou částku.

Rozšířené možnosti, jak chránit sebe a svůj majetek

Součástí běžného pojištění nemovitosti jsou asistenční služby pro případ, že se něco stane. K tomu je navíc možnost zajistit si rozšířenou asistenci, kde je vyšší limit pro bezplatný zásah a právní asistence. Svůj rodinný rozpočet můžete ochránit i před zbytečnými výdaji za opravu spotřebičů díky sjednání pojištění pozáručního servisu. Platí pro spotřebiče mladší 7 let a využít se dá dvakrát ročně. Nejen v souvislosti s nemovitostí se vyplatí sjednat si navíc pojištění občanské odpovědnosti pro řešení škody na majetku či poškození zdraví.

Pohodlné a rychlé sjednání pojištění na míru

Každý z nás má jiné podmínky, a proto se pojištění nemovitosti vypracovává vždy na míru. Základní informace zjistíte online, ale větší detaily vám poskytnou přímo zaměstnanci pojišťovny, kteří vám sdělí i konkrétní čísla pro váš případ a navrhnou ideální kombinaci služeb a opatření. Nečekejte, až se něco stane a nechte si pojistit svůj domov.

Komentáře

Komentáře