Co všechno zahrnuje práce realitního makléře?

V současné době je pracovní trh opravdu rozmanitý, protože nezaměstnanost je na historickém minimu, a tak spousta společností nemůže sehnat spolehlivé a svědomité pracovníky. Jestliže vám dosavadní zaměstnání nevyhovuje platem, náplní práce, pracovní dobou či podmínkami ve firmě, potom je nejvyšší čas na změnu. Co takhle se stát realitním makléřem?

Pokud vás zajímá práce realitního makléře, nemusíte se bát, že by se jednalo o něco nudného. Ve fabrikách se odvádí den co den stejné práce, zatímco v terénu jako realitní makléř máte na starosti různé věci.

Jaká je náplň práce realitního makléře?

Co si tedy představit pod tím, když se řekne realitní makléř práce? Vůbec se nejedná o milionáře v obleku, který si přijde na nemalé peníze za tři hodiny práce týdně. Takový makléř musí být svým zákazníkům neustále k dispozici. Zvládat by měl právní i ekonomické otázky, do toho jezdí na prohlídky, a pak vyjednává optimální podmínky. Makléř je v podstatě prostředník mezi zájemcem o nemovitost a prodávajícím.

Jak vypadá běžný pracovní den?

Nejedná se o sedavé zaměstnání. V kanceláři tráví makléř vskutku minimum času, většinou se pohybuje v terénu, chodí za lidmi, mluví s nimi, je neustále na příjmu. Často takový makléř pracuje i o víkendu, neboť někteří klienti nemají čas přes týden kvůli pracovním povinnostem. Plat realitního makléře se pak odvíjí od toho, jak on sám je aktivní.

Jestliže se chcete stát realitním makléřem, nepotřebujete k tomu vysoké školky a tituly. Dokonce nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti. Společnost RE/MAX Anděl vám pomůže. Realitní makléř plat má složený z toho, jak moc se do práce obuje. Odměna se odvíjí od toho, kolik transakcí měsíčně provedete. Vyšplhat se může až na 80 % výdělku, což už zní zajímavě, nemyslíte?

Komentáře

Komentáře