Funkční ochrana střech a fasád

Výstavba bydlení a následné zařízení domácnosti je běh na dlouhou trať. Každý majitel často vynaložil mnoho úsilí, peněz, času, práce i stresu. I kvůli tomu bychom si měli svého domova vážit a dopřát mu také odpovídající péči a ochranu proti povětrnostním vlivům.  Tyto vlivy působí dlouhodobě na každý objekt. Ať již se jedná o velké teplotní rozdíly, vichřici, déšť, kroupy či vlhkost. Jaká jsou jednoduchá a dostupná řešení, na které se může každý majitel spolehnout?

Hliník jako materiál budoucnosti 

Dnes již dávno neplatí, že hliníkové fasády a plechová střecha patří jen opláštění průmyslových objektů, různých haly, skladů nebo sportovních stadionů. Hliník je pro své mimořádné vlastnosti považován za materiál budoucnosti. Není proto divu, že majitelé rodinných domů (novostaveb či rekonstruovaných objektů) sází na hliníkovou střešní krytinu. Má totiž mnoho předností.

Hliníková krytina vyniká v mechanické a chemické odolnosti. Nerezaví, je velmi odolná vůči povětrnostním vlivům a je prakticky bezúdržbová. Životností často předčí ostatní materiály na domě. Původní hliníkové střešní krytiny jsou na střechách i po 100 letech stále vidět a jsou funkční.

Hliníková střecha je vhodná především pro majitele starších budov, které jsou určeny k rekonstrukci. Důvodem je její nízká hmotnost, díky níž zbytečně nezatěžujete konstrukci krovu. Zároveň se velmi snadno a rychle instaluje. Všimněte si, že zejména na horách jsou hliníkové střešní krytiny skoro na všech budovách, ať již se jedná o české hory nebo Alpy. Je to hlavně kvůli své vysoké odolnosti vůči povětrnostním vlivům.

 

Bohatý výběr barev

Hliníková střešní krytina je standardně nabízena v mnoha barvách a formátech. U firmy PREFA si lze vybrat dokonce i povrchovou úpravu, buď hladkou nebo stucco. Zajímalo by vás jak takový dům s hliníkovou střechou či fasádou vypadá? Zde si můžete prohlédnout galerii referenční objektů z ČR i zahraničí. Budete překvapeni neomezenými možnostmi ztvárnění.

Pokud byste měli zájem o hliníkovou střechu či fasádu, tak se neváhejte obrátit na technické poradce PREFA, kteří vám ochotně poradí.

Komentáře

Komentáře