Jak najít bydlení v Praze: Průvodce pro mladé rodiny a páry

Praha, srdce nejen České republiky ale i Evropy, je místem, kde mnoho mladých rodin a párů sní o založení svého domova. Avšak hledání bydlení v tomto rušném městě může být složité a někdy i demotivující, zejména vzhledem k vysokým cenám nemovitostí a stále rostoucímu počtu obyvatel. Ale nezoufejte, i přes tyto výzvy existují strategie, jak najít to pravé bydlení v Praze. A my vám je zkusíme shrnout do tohoto článku.

Zdroj: www.freepik.com

Snažte se pochopit trh

Prvním krokem k nalezení domova je pochopení současného trhu s nemovitostmi. Situace na trhu s bydlením v Praze je dynamická a mění se z roku na rok. V posledních pár letech, ve spojitosti s pandemií a válkou, se ceny vyšplhaly na pomyslný strop. V roce 2023 už ceny pomalu klesají, nicméně pro mnoho lidí se bydlení stává stále téměř nedosažitelné.

Mnoho lidí však peníze na nákup nemovitosti má, a i přesto podléhá pocitům, že nemovitosti v Praze k dispozici nejsou. My vás teď přesvědčíme o opaku a dáme vám důvod věřit, že se klidně za pár měsíců můžete stěhovat.

Kupte byt od developera

Vzhledem k dostupnosti a menšímu množství práce spojené s údržbou (případně stavbou), je nákup bytu od developera pro mnoho mladých rodin a párů velmi atraktivní možností. Novostavby nabízí moderní bydlení s nízkými provozními náklady a zároveň eliminují potřebu rekonstrukce, která je často spojena s koupí staršího bytu nebo domu. Navíc, výhodou nákupu bytu od developera je možnost výběru dispozice a často i lokality dle vlastních preferencí.

Zdroj: Freepik.com

 

Pokud si dáte záležet při výběru správného developera, nemůžete udělat krok vedle. V dnešní době už developeři nestaví nemovitosti na zelené louce bez jakékoliv občanské vybavenosti. Developeři dnes již budují celé čtvrti, kde máte na dosah vše, co potřebujete. Pokud hledáte novostavby v Praze, doporučujeme prohlédnout projekty společnosti Finep. Finep zajistí nejen výstavbu nemovitosti, ale především vám postaví domov. Projekty v Praze najdete zde: https://www.finep.cz/cs/prodej-bytu-praha.

Mějte finanční plán

Při hledání bydlení je důležité mít jasný finanční plán. Je nutné mít striktně daný rozpočet, který můžete do nemovitosti vložit. Pokud se rozhodnete financovat nemovitost hypotékou, může vám být developer cenným partnerem, který vám pomůže a poradí. Mimo to vás upozorní na další náklady jako například pojištění. Obzvlášť pokud ještě nemáte s pořizováním nemovitosti zkušenosti, může se vám hodit developer, který vám pomůže i s dalšími možnostmi financování jako je například úvěr ze stavebního spoření.

Zaměřte se na výběr vhodné lokality

Při výběru bydlení je důležitá také poloha. Praha nabízí řadu různých lokalit, každá s vlastním specifickým kouzlem a výhodami. Zatímco některé čtvrti nabízí bohatý noční život a kulturu, jiné se mohou pochlubit klidným prostředím a blízkostí k přírodě. Při hledání ideálního bydlení zohledněte také dostupnost veřejné dopravy, blízkost škol, obchodů a dalších služeb. Trendem v poslední době je rozšiřování periferií Prahy a to tak, abyste měli v blízkosti práci, ale také klid. Přeci jen, kdo si jednou pořídí rodinu, raději upřednostní “vesnici” před ruchem velkoměsta. Vybrali jsme pro vás krásné novostavby v Praze 6, kde zaručíme, že prožijete krásný a spokojený život.

Komentáře

Komentáře