Jak zařídit dětský pokoj? Tipy a rady, co se vždycky hodí

Zařídit potomkovi dětský pokojíček není vždy úplně jednoduchá záležitost. Ať už momentálně pouze renovujete, anebo vybavujete úplně nový dům, máme pro vás několik rad, na co byste neměli zapomenout.

Zdravý spánek je klíčový

Postel je naprostou samozřejmostí v každém pokojíku pro děti. Uvědomte si, že kvalitní spánek je pro vývoj dítka klíčový, tudíž není dobré v této oblasti nijak šetřit. Matrace i samotné lůžkoviny musí splňovat všechny zdravotní standardy, aby nedocházelo ke zhoršení zdraví potomka. Nejenže se tělo během spánku regeneruje a nabírá novou energii, ale také je nezbytné myslet i na páteř, která by se mohla vlivem nevhodné matrace lehce pokřivit.
Co se týče dětské deky, volte hypoalergenní prodyšné materiály. Výjimkou není ani samotné povlečení a dětské prostěradlo. Vyhýbejte se umělým materiálům, které mohou podráždit citlivou pokožku dítěte. Design lůžkovin volte tak, aby ladil se zbytkem vybavení v interiéru, jako jsou závěsy na okně a dekorace. Příliš chaotické prostředí nepůsobí vůbec dobře.

Myslete na prostor určený ke hraní

Děti milují hračky a s oblibou je tahají všemožně po celé podlaze. Bohužel ta někdy bývá dost studená, tím pádem je důležité vyřešit koutek, který bude pro tyto účely přímo uzpůsobený. Pro chlapce můžete zakoupit například dětský koberec silnice, naopak pro malé princezny zase koberec s veselými květinovými motivy. Co se týče nábytku, tak vždy volte pouze takový, jež má zaoblené hrany, aby se dítě neporanilo. Zapomeňte na prosklené vitríny a skříně pečlivě připevněte ke zdi.
Na závěr vám ještě přinášíme tip na společnost dodávající bytový textil a vybavení do domácnosti. Vesna přináší produkty určené jak pro děti, tak i do zbytku bytu. Na jediném místě tak máte možnost zakoupit všechno od záclonek pro děti až po dekorace do obývacího pokoje.

Komentáře

Komentáře