Zahradní domek, altán, pergola, nebo barelová sauna? 

Máte velkou zahradu? A využíváte její kapacitu na maximum? Na zahradě totiž nemusíte jen pěstovat kytičky, zeleninu a ovocné stromy. Do současných tzv. multifunkčních zahrad patří i zahradní domky, altány a sauny.

Zahrada primárně slouží k odpočinku, byť uznáváme, že většina majitelů zahrad namítne, že na své zahradě především pracuje. Spousta zahrádkářů ale i práci na své zahrádce vnímá jako odpočinek. Trendem současné doby každopádně jsou tzv. multifunkční zahrady, tedy zahrady, na kterých se nejenom pracuje, ale i odpočívá. Třeba po dobře odvedené práci. Jak by taková zahrada měla vypadat?

Multifunkční zahradní domky

Připadá vám, že vaší zahradě něco chybí? Nevyužíváte plně její potenciál? To je škoda, ne? Možnosti přitom jsou téměř nepřeberné. A cenově dostupné. Jednu z nich představují například zahradní domky. Nezaměňujte ale tento pojem s domky na nářadí, které primárně slouží k uskladnění nářadí a zahradní techniky. Moderní zahradní domek využijete jako ložnici, pracovnu, studio nebo místo, kam budete moci uložit své hosty.

Dining a la fresco? Ideálně pod altánem či pergolou

Také se těšíte na letní grilování? Posezení s přáteli do pozdních nočních hodin? Středomořské dining al fresco? Nebojte, i tyto chvíle jsou na dosah. A kde takovou noční party uspořádat? Ideálně v altánu nebo pod pergolou. Ta vás ochrání, i pokud se najednou zatáhne a spustí svěží letní deštík. Moderní altány a pergoly však plní i spoustu dalších funkcí. Můžete pod nimi snídat, obědvat i večeřet. Popíjet kávu i čaj, pochutnávat si na odpoledním zákusku. Číst si knihy, časopisy, zkrátka odpočívat. Kdo by chtěl být pořád zavřený v interiéru, že? Obzvláště v létě, kdy noční teploty neklesají pod dvacítku. V takovém altánu či pod pergolou vám se sklenkou vychlazeného bílého nebo bublinkového Prosecca bude dobře, uvidíte.

Originální barelové sauny

Dalším prvkem, který si nachází cestu do stále většího počtu zahrad, jsou barelové sauny. Saunování je v první řadě zdravé, a to i v létě! Prospívá tělu i duchu. A barelové sauny, které najdete například v portfoliu společnosti Domky Herold, navíc i skvěle vypadají. Vaší zahradě tak bezesporu dodají punc originality.

Komentáře

Komentáře