Jak udělat svůj domov stylový a praktický?

Nezáleží na tom, zdali bydlíte ve skromné garsonce, prostorném bytě, či vlastníte rodinný dům, vždy se chcete ve vaší domácnosti cítit skvěle. Ta nám totiž slouží nejen k tolik důležitému psychickému i fyzickému odpočinku, nýbrž s sebou přináší i bezpečí, možnost naplnění základních lidských potřeb a samozřejmě se stará i o utváření rodinných vzpomínek. Z toho důvodu musíte poctivě vyřešit všechny jednotlivé maličkosti. Na co nesmíte zapomenout?

Uspořádání a zorganizování

Základem útulného a praktického domova je systém uspořádání věcí. Dobře zvolené úložné prostory vám zajistí dostatek místa pro všechny vaše nezbytné věci a váš prostor bude vypadat uklizeně a uspořádaně. Nezapomeňte, že úložné prostory potřebujete v každé místnosti, avšak i takový příborník či komoda můžou v interiéru působit stylově. Popusťte uzdu své fantazii a zařaďte do interiéru neotřelé prvky. Skvělým úložným prostorem vám může být třeba i dřevěná truhla, využijete ji nejen jako konferenční stolek, prádelník na peřiny, ale především v dětském pokojíčku jako skvělého pomocníka na dětské hračky. V předsíni truhlu využijete na potřeby pro domácí mazlíčky, schováte do ní nevzhledný pytel granulí nebo obojky pro psy a vaše předsíň bude působit uklizeně.

Různé materiály a protiklady

Říká se, že protiklady se přitahují a to nejen v lidských životech, ale i v interiéru. Interiér zařízený protikladnými prvky bude stále vypadat zajímavě a neokouká se. Zkuste v interiéru zkombinovat mat a lesk a dosáhnete zajímavého výsledku. Lesk dodá vašemu interiéru punc jedinečnosti a výjimečnosti a bude odrážet více světla. Mat interiér zútulní. Kombinujte kvalitní přírodní materiály jako je dřevo, sklo či kůže. Hrajte si s barvami. K čokoládově hnědé výmalbě volte kontrastní bílý masivní nábytek a vše dekorujte textiliemi, jakou jsou přehozy na postel, deky a polštářky, které vytvoří potřebnou útulnou atmosféru, která vás bude vybízet si odpočinout třeba se šálkem dobré kávy.

Pohodlí a komfort

Komfort a pohodlí upřednostněte u nábytku, který budete nejvíce využívat. Dobře vybírejte pohodlnou postel, sedačku, křesla. K práci pak volte vhodné kancelářské stoly a židle. Pokud často večeříte s rodinou či přáteli zaměřte se na kvalitní jídelní stůl s dostatkem pohodlných židlí. Máte hodně knížek? Co takhle krásná knihovna s pohodlnou lenoškou hned vedle ní?

Pěkný vzhled i dlouhá životnost

Není v lidských silách spočítat všechny druhy nábytku, ozdob, doplňků i technologických vymožeností, které nabízí současný trh. Ať už však preferujete rustikální, moderní, vybavený, či spíše strohý severský styl, určitě musíte vsázet jen na kvalitní produkty. Ty sice stojí o trochu více, ale jejich dlouhá a bezproblémová životnost bude znamenat jasné úspory do budoucna.

Příkladem je třeba na pohled jednoduchý, avšak neuvěřitelně pevný rám postele od VidaXL. Ten lze pořídit v několika různých velikostech, a tak si na to své přijde úplně každý. Kovová konstrukce zajistí maximální bezpečí i během nejdivočejších nocí, zatímco jemně zaoblené hrany a černá barva dodají ložnici potřebnou eleganci. Pokud preferujete přírodní materiály, zvolte rám borovicový. A jak je to s jeho barvou? Hodila by se vám přírodní nebo hledáte bílou? I tu zde můžete zakoupit.

Na detailech opravdu záleží

Podobně, jako tomu je v případě zmíněného rámu, je nutné přistupovat ke všem jednotlivým oblastem u vás doma. Kouzlem úspěchu je bezesporu ideální poměr kvality a stylu, přičemž samozřejmě závisí na vašich konkrétních preferencích.

Chcete-li se nechat inspirovat a prohlédnout si stovky a stovky solidních produktů za přívětivé ceny, podívejte se na internetové stránky známého e-shopu pod odkazem vidaxl.cz. Ten se chlubí nejen širokým výběrem zboží, ale i bezkonkurenčními cenami, rychlou dopravu a zajímavým blogem, jenž je plný šikovných tipů.

Komentáře

Komentáře