Víte, jakou hodnotu má vaše nemovitost? Možná větší, než si myslíte

Asi není překvapení, že ceny nemovitostí za poslední roky extrémně vzrostly. Byt, který jste před 7 lety koupili za 3 miliony korun, dnes prodáte klidně za dvojnásobek. Sledovat hodnotu nemovitosti je ale důležité i z jiného důvodu. Kvůli podpojištění.

Co je to podpojištění nemovitosti

„Podpojištění označuje situaci, kdy svou nemovitost pojistíte na hodnotu, která je hluboko pod její reálnou cenou. Podle České asociace pojišťoven má takto špatně pojištěnou nemovitost přes 50 % všech domácností v České republice,” uvádí v rozhovoru pro televizi Óčko Jakub Ryba, ředitel pro marketing a inovace FinGO.

Kdyby se pak třeba přihnalo další tornádo, případně vám nemovitost zničily kroupy nebo požár, podpojištění se vám může šeredně vymstít. Peníze od pojišťovny pak totiž dostanete jen asi na půlku nového bytu nebo domu.

Jak zjistit správnou hodnotu nemovitosti

Naštěstí dnes na trhu existují nástroje, se kterými si hodnotu nemovitosti spočítáte hned a z pohodlí domova. A navíc zdarma. Jedním z nich je kalkulačka pro odhad ceny nemovitosti od FinGO.


Kalkulačka funguje naprosto jednoduše. Zadáte základní údaje o svém domově, jako je lokalita, rozloha nebo stáří nemovitosti. Kalkulačka vám za několik chvil řekne, jakou hodnotu má aktuálně váš byt nebo dům. Spočítá ji podle realitních nabídek v okolí a výpisů z katastru. Výsledek navíc projde i kontrolou odborníků – můžete se na něj proto spolehnout.

Aktualizujte si pojistnou smlouvu

Pokud vám kalkulačka spočítá jinou hodnotu nemovitosti, než jakou máte uvedenou ve smlouvě, zpozorněte. Nečekejte, až se něco stane, a domluvte si schůzku se spolehlivým finančním poradcem. Odborníci ze společnosti FinGO vám rádi pomůžou najít co nejlepší řešení. Detailně s vámi smlouvu projdou a vyřídí vám podmínky tak, aby vás pojištění skutečně chránilo.

Komentáře

Komentáře