Mobilní domy jsou určené také pro celoroční bydlení

Co se vám vybaví, když se řekne mobilní dům? Je to moderní trend, který k nám přišel ze západní Evropy. Poprvé se objevil v USA, kde umožnil snadné stěhování za prací a kariérou. Pokud totiž chcete nový začátek, klasický kamenný dům si s sebou nevezmete, musíte ho prodat a koupit si jiný na dalším místě. Pro mobilní domy to tak docela neplatí, s pomocí jeřábu nebo nákladního vozu můžete za pár dnů bydlet v jiném regionu. Stačí k tomu jen vhodný pozemek. Flexibilita, nižší náklady, a přesto moderní komfort, ve prospěch těchto staveb mluví hodně pádných argumentů.

Nízké náklady potěší všechny majitele

Úspora na vytápění? To je dnes číslo jedna, protože náklady za tuto položku rostou geometrickou řadou. Modulový dům má výhodu v tom, že výdaje za topení a celkovou údržbu budou o mnoho nižší, než v případě klasické cihlové nebo panelové stavby. Pro mladé rodiny nebo majitele s menším rozpočtem to zní jako rajská hudba. Proč platit za vytápění velkých místností, kde se stejně váš život odehrávat nebude? Někdy stačí dvě nebo tři prostorné místnosti, jejichž náklady velmi snadno zvládnete a nebudete si z nich muset dělat těžkou hlavu. Při výběru vhodné alternativy rozhodně nemusíte spěchat. Bydlení si nelze vybrat ze dne na den, je nutné doladit detaily. Lze ale jedním dechem dodat, že výstavba mobilních domů je rychlejší, než v případě domů z cihel a malty.

Mobilní domy ocení solární panely

Pokud chcete jít ruku v ruce s přírodou, jsou solární panely dobrou variantou pro váš nový mobilní dům. Úspora nákladů za elektřinu v dlouhodobém horizontu se vyplatí, protože tato komodita jde s cenovou hladinou neustále směrem nahoru. A mimochodem, energetická účinnost třídy B je u moderních modulových domů zárukou minimálních výdajů. Pokud jste až dosud váhali nad pořízením těchto kompaktních domků, možná vás přesvědčí právě tento argument. A v záloze je několik dalších, pojďme se na ně podívat podrobněji. Mimochodem, vedle domku můžete mít bazén nebo saunu, fantazii se meze rozhodně nekladou.

  • Design je na prvním místě. A vyladit si ho lze podle svého, nečekejte jen jednu variantu.
  • Propojte jednotlivé moduly jako kostky stavebnice. A vystavte z nich potom dům svých snů!
  • Zahrada s růžemi a levandulemi je nádherná. A můžete ji mít hned vedle vchodových dveří.

Velmi lehké materiály jsou výhodou

Modulové domy rozhodně nejsou z cihel a betonu, což znamená, že jsou také velmi lehké. Snadno přenosné materiály, jako jsou rámy z oceli nebo panely ze dřeva, jdou přesně v duchu moderních trendů. Znamená to nižší výrobní náklady, ale také relativně snadnou přepravu, ke které stačí jeřáb s kamionem. A co životnost mobilních domů? Počítá se na desetiletí, minimum je osmdesát roků, což jsou prakticky tři generace. Jde o stavbu, která může jednou sloužit i vašim dětem, což je nesporně další argument s plusovým znaménkem.

Celoroční bydlení díky kvalitní izolaci

S dobrou izolací jsou náklady na vytápění nízké, to je známá pravda. A kvalitně zateplená podlaha je vždy základ. A právě díky tomu lze žít v mobilních domcích po celý rok, problém totiž nebudou představovat ani tradičně silné únorové mrazy. Komfort moderního bydlení se tak nabízí i pro seniory, kteří nechtějí žít ve velkých bytech, o které je nutné se starat a také platit relativně vysoké výdaje za energie. Nemají patro navíc, nepotřebujete ani výtah, jde tedy o malý a bezbariérový byt moderního střihu. Rozvody vodovodu a kanalizace, instalace zásuvek, kvalitní okna a vchodové dveře, to vše v rámci jednoho balíčku. Vše si tedy můžete vyladit podle svých představ, modulový dům je už brzy připraven k nastěhování. Nebudete čekat 2 roky a mezitím platit rostoucí výdaje za stavební materiál.

Hypoteční úvěr je k dispozici

Banky jej nabízejí, proč ho nevyužít? I na toto bydlení si lze vzít hypotéku, bankovní domy se přizpůsobují dnešní poptávce. Úvěr je k dispozici, stačí pak jen doladit jeho detaily. V dnešních mobilních domech můžete mít i trvalé bydliště. Stačí opravdu jen vhodný pozemek, kterým pak můžete ručit a mít mobilní dům pevně ukotvený v zemi.

Komentáře

Komentáře