Výkup nemovitosti aneb cesta, jak se vyhnout náročné dražbě

Hrozí vám, že váš nemovitý majetek půjde brzy do dražby? A víte, že po několika neúspěšných dražbách je vyvolávací cena už jen zlomkem původního odhadu? Každému podobnému scénáři se přitom dá předejít, pokud budete aktivně hledat řešení a nebudete se tvářit, že vaše dluhy vlastně neexistují. Výkup může proběhnout relativně rychle, a to i tehdy, když na bytu či domu váznou nějaké právní vady. Čas se krátí, splatnost dluhů se blíží a věřitelé nejsou příliš přívětiví. Rozhodnutí je vždy na vás. Nebude to vůbec snadné. Ale není lepší uhradit své závazky, odstěhovat se a začít znovu někde jinde a s čistým štítem?

Jak to všechno probíhá?

Cesta je snadná, na začátku je vyplnění kontaktního formuláře, email nebo telefonát, podle toho, co je vám příjemnější. Brzy poté budete kontaktováni, abyste se sešli osobně se zástupcem společnosti a probrali všechny své aktuální možnosti. Výkup nemovitostí probíhá v celé ČR, nezáleží na okresu, regionu nebo na tom, zda žijete v centru města nebo na jeho periferii. Není klíčové ani to, zda je to les, garáž nebo louka, pozemek určený ke stavbě RD nebo další nemovitost. Se vším se totiž dá vhodně pracovat a problém nepředstavují ani zástavy, hypotéky, exekuce nebo například také komplikovaná věcná břemena.

Stanovení odhadní ceny odborníkem

Vychází se z cenových map, na návštěvu k vám může dorazit i znalec, odborník, jenž stanoví výkupní cenu podle přesně stanovených norem. Pokud odsouhlasíte cenovou nabídku, peníze můžete mít k dispozici už během příštích 48 hodin od podpisu kontaktu, případně i dříve. Výkup nemovitostí tedy může probíhat velmi rychle, a to s minimální časovou investicí ze strany majitele. Budete souhlasit s návrhem? Kontaktováním společnosti, která se stará o výkupy, se k ničemu nezavazujete. Dostanete nabídku, kterou můžete se nemusíte podepsat, je to věc vašeho osobního rozhodnutí, k němuž budete mít své důvody. Nemusíte nikam spěchat, jednat na kamenných pobočkách, ztrácet čas ve frontách. Zástupci společnosti přijdou až k vám domů, v čase, který je vždy věcí vzájemné dohody.

Nechcete zůstat jako nájemce?

Rozhodně neplatí, že se musíte odstěhovat. To je totiž jen jedna z variant, které se v takových životních situacích nabízejí. Smíte zůstat i jako dlouhodobý nájemce nemovitosti, jenž bude mít také předkupní právo. S rozhodnutím si můžete dát načas. Nikdo netvrdí, že je nutné, abyste se rozhodli už po první společné kávě se zástupcem firmy, která se specializuje na výkupy nemovitostí. Pokud si budete přát odejít do jiného města, nikdo vám nebude bránit a za dohodnutých podmínek je možné zůstat i v nájmu. Jinak řečeno, vhodné cesty pro každého existují, jen je najít a vydat se po nich. A co vše se vyřídí v rámci výkupu? Vlastně stačí jen podpis, na vše ostatní jsou zde specialisté, pro něž je to spíš pracovní rutina všedního dne. Poradí si proto efektivně a rychle s každým problémem a otázkou.

  • Očištění nemovitosti od právních vad a také zajištění zápisu do katastru nemovitostí.
  • Příprava daňových přiznání, převod energií a vlastně všechny administrativní záležitosti.
  • Výplata kupní ceny na účet. V některých případech je možné tento krok uskutečnit bleskově.

Efektivní řešení pro dlouhodobé problémy

Nemusíte čekat s rukama založenýma v klíně na chvíli, kdy dojde k dražbě vašeho bydlení. Nabízí se i jiné cesty, s nimiž budete už za několik málo dnů bez starostí a vyhlížet nové začátky. Jednání s exekutory nebo úřední povinnosti za vás jednoduše převezme společnost, která se bude starat o výkup nemovitosti. Dluhy nebo rozvod, rychlé řešení osobní situace, co je nyní hodně nepříjemná, už může být doslova za dveřmi. Obecně platí, že kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. Pokud ale hrozí, že se vaše nemovitost stane předmětem dražby, je vhodné se alespoň zamyslet nad budoucností a zjistit, jaké alternativy se nabízejí. Není důvod spěchat a dělat nějaká ukvapená rozhodnutí. Současně platí, že včasný zásah může přinést ovoce, vše si musíte rozmyslet a naplánovat.

Komentáře

Komentáře