Spolehlivé okapy jsou zárukou bezpečnosti vašeho domu

Nepodceňujte výběr okapového systému! Na okapovém systému spousta stavebníků šetří, což je samozřejmě chyba. Jen kvalitní okapový systém vám zaručí efektivní odtok dešťové vody ze střechy a komplexní ochranu stěn a fasády vašeho domu. Jaký zvolit materiál, aby se přizpůsobil vašim potřebám a odolal specifickým požadavkům a konstrukčním podmínkám, si můžete přečíst v článku.

Hlavním úkolem žlabů a okapového systému je odvádění vody ze střechy objektu nezávisle na jejím materiálu. Bez střešního systému se neobejde střecha tašková, plechová ani eternitová. Střecha rodinného, bytového i komerčního domu. A co především mít na paměti při jejím výběru?  Jaký vybrat okapový systém pro Vaši střechu, aby byl funkční, dal se snadno udržovat a dlouho vydržel?

Na kvalitě záleží

Již v úvodu tohoto článku jsme zmínili, že na okapovém systému byste neměli šetřit. Jedině ten kvalitní, tedy vyrobený za pomocí moderních výrobních technologií, vám bude dlouho a dobře sloužit a vašemu domu poskytne ochranu, kterou vyžaduje.

Vybíráme okapový systém

Při výběru vhodného materiálu je v první řadě třeba vycházet ze střešní krytiny a stylu budovy. Zajímat se však zřejmě budete i o cenu, hmotnost, nosnost a nároky na údržbu daného okapového systému.

Například v portfoliu společnosti Blachotrapez najdete okapové systémy z oceli, pozinkované oceli i z umělé hmoty PVC. Okapový systém, to ale není jen a pouze okapová roura, ale také redukce pro sběrné kotlíky, žlabové rohy, kolena, spojky a čela.

PVC okapy

PVC okapy vás zaujmou svou nízkou vahou a minimálními nároky na údržbu, mezi něž v podstatě patří pouze jejich očista. Plastové okapové systémy KROP PVC nabízí řadu žlabových prvků z trvanlivého materiálu. Oceníte jejich lehkost, bezpečnou konstrukci, jednoduchou motáž a bezproblémový provoz. Jsou dostupné ve dvou rozměrech a v několika barvách. Na systém je poskytována 20 let záruka.

Ocelové okapy

Ocelové systémy jsou lepší volbou pro náročnější povětrnostní podmínky. Ocelové střešní okapy KROP odolávají povětrnostním podmínkám i mechanickému poškození, roztahování, ohýbání a korozi. Aniž by, jak potvrzuje řada řemeslníků, byly náročné na montáž. Vyrobeny jsou z vysoce kvalitní oceli, která je potažena čtyřmi vstvami ochrany, která je aplikována jak na vnější, tak i na vnitřní stranu okapu. Výrobce si je navíc kvalitou ocelových okapů tak jistý, že na ně dává nadstandardní čtyřicetiletou záruku. A tak se vám tyto okapy budou na střeše vyjímat jako šperk.

Konkrétní výběr materiálu záleží na Vás. Plastové okapy jsou lehké a šikovný kutil je na menší domek zvládne namontovat i sám. Pokud však hledáte kvalitu a dlouhou záruku, zvolte okapy ocelové.

Komentáře

Komentáře